TEAM DANMARK

Student på tre eller fire år

Team Danmark elev

Formålet med Team Danmark-ordningen er at give unge, der dyrker idræt på et højt og tidskrævende niveau, mulighed for at kombinere med en gymnasial uddannelse. Det vil vi meget gerne bakke op om på Randers Statsskole. Hvis du skal begynde på skolen som Team Danmark-elev, kræver det en Team Danmark godkendelse fra dit specialforbund.

Student på tre eller fire år

Som Team Danmark-elev har du mulighed for at forlænge uddannelsen med ét år, så du har færre undervisningstimer i hverdagen og dermed mere tid til din sport. Du har også mulighed for at få supplerende undervisning som erstatning for de timer, du går glip af, når du deltager i turneringer og konkurrencer, og når der er træningssamlinger i dit forbund.

Men du kan naturligvis også vælge at tage uddannelsen på tre år under samme betingelser.

Du kan blive Team Danmark-elev på alle vores studieretninger. Men hvis du skal have tid i skemaet til morgentræning to gange om ugen (tirsdage og torsdage), anbefaler vi, at du vælger én af vores Team Danmark-studieretninger. Her kommer du også til at gå i klasse med andre elitesportsudøvere.

Team Danmark - to studieretninger med mulighed for morgentræning tirsdage og torsdage

På RS udbyder vi to Team-Danmark studieretninger - en naturvidenskabelig og en samfundsvidenskabelig.

Fælles for de to studieretninger er, at der er mulighed for morgentræning tirsdag og torsdag. Det betyder, at du først møder kl. 10.25 disse dage.

Du kan se studieretningsfagene her for de to studieretninger:

• Biologi A - Kemi B - Idræt B som valgfag (den naturvidenskabelige)
  • Samfundsfag A - Engelsk A (den samfundsvidenskabelige)

Hvis du vil se en mere nøjagtig oversigt over det 3-årige forløb, skal du kigge i hæftet om Team Danmark: ”For elitesportsudøvere" - eller her på siden.

Kontakt

Påtænker du at blive Team Danmark-elev på Randers Statsskole, skal du kontakte lektor Per Morten Ærthøj Holm på pm@randersstatsskole.dk eller lektor Annette Dam Hyldal på ah@randersstatsskole.dk. Per Morten Ærthøj Holm og Annette Dam Hyldal er Team Danmark koordinatorer på Randers Statsskole.

Mads Würtz Schmidt, team Danmark student fra RS i 2014.
Han har siden en lang række sejre bag sig, blandt andet dansk mester i linjeløb i 2021
og en 1. plads på 6. etape i Tirreno-Adriatico.