sciencetalenter

Talentudvikling af elever med stor interesse for fysik og kemi.

I skoleåret 2015/2016 har vi nedenstående tilbud:

Randers Statsskoles Sciencetalenter

Dette er et tilbud til elever der går i 1.x, 1.y, 1.z, 2.x, 2.y eller 2.z, som både har evner og vilje til at arbejde i dybden med emner inden for fysik og kemi. Der forudsættes et solidt fagligt standpunkt og et stort engagement.

I skoleåret 2015/2016 vil vi arbejde med raketfysik og planeten Mars, hvor vi bl.a. besøger Mars simuleringslaboratoriet på Aarhus Universitet. Derudover indvier vi skolens nye 3D printere. Traditionen tro tager sciencetalent-holdet på science camp hos Mærsk Mc-Kinney Møller Videncenter i Sorø (www.sciencetalenter.dk).

Link til indbydelse

Se galleri her og galleri fra sciencetalent-opstart her.

Kemi OL

Den danske kemiolympiade er en konkurrence for gymnasieelever med interesse for kemi. Konkurrencen er inddelt i en række udtagelsesrunder og afsluttet med en international kemiolympiade.

Kontaktpersonen på Randers Statsskole er Poul Falk Dyg (pd@rs-gym.dk)

Link til Kemi OL: www.kemiolympiade.dk

Fysik OL

Fysikolympiaden er en dansk og international konkurrence for gymnasie elever i løsning af fysikopgaver.

Kontaktpersonen på Randers Statsskole er Mikael Büchler Frederiksen (mf@rs-gym.dk)

Link til Fysik OL: www.fysikolympiade.dk

Science & Technology Camp

Afholdes af fonden for entreprenørskab og er målrettet elever med en naturvidenskabelig studieretning.

Campen har en dags varighed. Eleverne vælger retning indenfor årets tema.

Link til indbydelse 2015 http://www.ffe-ye.dk/media/555478/invitation_web_ny-deadline.pdf

Se galleri fra Randers Statsskoles sciencetalenter den 7. oktober 2015 her.