sciencetalenter

Talentudvikling af elever med stor interesse for fysik og kemi

Tilbud for skoleåret 2017/2018

Dette er et tilbud til elever der går på en naturvidenskabelige studieretning, som både har evner og vilje til at arbejde i dybden med emner inden for fysik og kemi. Der forudsættes et solidt fagligt standpunkt og et stort engagement.
I skoleåret 2017/2018 vil vi arbejde med programmering af Arduino, som er en mikrocomputer der kan bruges til at styre, måle og kommunikere. Vi vil bl.a. konstruere og programmere en elektronisk afstandsmåler. Derudover vil vi arbejde med 3D-print og indvie skolens nye laserskærer.
Se årets program her.
Se galleri fra sciencetalenternes arbejde den 10. januar 2018 her.
Se galleri fra sciencetalenternes besøg på Ingerniørhøjskolen her.

Kemi OL

Den danske kemiolympiade er en konkurrence for gymnasieelever med interesse for kemi. Konkurrencen er inddelt i en række udtagelsesrunder og afsluttes med en international kemiolympiade.

Kontaktpersonen på Randers Statsskole er Poul Falk Dyg (pd@rs-gym.dk)

Link til Kemi OL: www.kemiolympiade.dk

Fysik OL

Fysikolympiaden er en dansk og international konkurrence i løsning af fysikopgaver. Fysikolympiaden er for gymnasieelever.

Kontaktpersonen på Randers Statsskole er Mikael Büchler Frederiksen (mf@rs-gym.dk)

Link til Fysik OL: www.fysikolympiade.dk

Herunder:

Torsdag den 8. februar 2018 besøgte Randers Statsskoles Sciencetalenter ingeniøruddannelsen i Aarhus. Her hørte de om de forskellige ingeniøruddannelser og om studielivet. Meget af dagen gik med laboratoriearbejde, hvor der blev lavet forsøg med rørkappevarmeveksler, pladevarmeveksler og arbejdet med kvalitetssikring.

Se mere i galleriet her