scienceklubben

Talentudvikling af elever med stor interesse for fysik og teknologi

Tilbud i skoleåret 2018/2019

Har du særlig interesse for fysik og teknologi, så har vi et tilbud til dig, som har både evner og vilje til at arbejde i dybden med emner inden for fysik og teknologi. Der forudsættes et solidt fagligt standpunkt og et stort engagement. Til gengæld tilbyder vi spændende faglige aktiviteter samt sociale fællesoplevelser på tværs af klasserne.

I efteråret 2018 vil vi arbejde med 3D-print, lasercut og programmering af en Arduino, som er en mikrocomputer, der kan bruges til at styre, måle og kommunikere. Vi tager også på ekskursion til Navitas, hvor vi skal afbalancere en undervandsrobot og løse en mission i Aarhus havn.

I foråret 2019 vil vi anvende Arduinoen til at bygge en satellit, og I har mulighed for at deltage i den landsdækkende satellitkonkurrencen CanSat - se link her.

Bemærk, at der er et begrænset antal pladser på science holdet, og der er mødepligt til alle eftermiddage i efteråret. Derfor afholder vi også en introduktionseftermiddag, så I kan se om det er noget for jer.  Du skal tilmelde dig senest den 17/9-2018 ved at skrive til lektor Thomas Tyrre Pedersen i Lectio.

Program for efterår 2018 - hver gang kl. 15:10 – 16:30

Tirsdag d. 11/9: Introarrangement for 2.g´ere

Torsdag d. 13/9: Introarrangement for 1.g´ere

Torsdag d. 20/9: Arduino Workshop

Torsdag d. 4/10: Arduino Workshop

Torsdag d. 15/11: Lasercutter og 3D-print

Onsdag d. 21/11: Undervandsrobotterne kommer (kl. 8-15)

Torsdag d. 22/11: Lasercutter og 3D-print

Herunder:Torsdag den 8. februar 2018 besøgte Randers Statsskoles Scienceklub ingeniøruddannelsen i Aarhus. Her hørte de om de forskellige ingeniøruddannelser og om studielivet. Meget af dagen gik med laboratoriearbejde, hvor der blev lavet forsøg med rørkappevarmeveksler, pladevarmeveksler og arbejdet med kvalitetssikring.