videnskabsklubben

Nysgerrige elever og sjov undervisning i naturvidenskab

Videnskabsklubben er et fritidstilbud til elever i 4.-6. klasse, hvor tanken bag, er at give mulighed for alle børn og unge at lære noget om naturvidenskab. Man stifter bekendtskab med videnskabelige metoder og opdager, hvor sjovt videnskab egentlig er. Der er ingen karakterer, ingen konkurrence og ingen lærere involveret. Det er gymnasieelever, der underviser og coacher mindre børn og deler deres begejstring for naturvidenskab. Videnskabsklubben blev stiftet i 2017 og det naturvidenskabelige program, der undervises efter, er lavet af forskere i naturvidenskab.

"Videnskabsklubben på Randers Statsskole, hvor folkeskoleelever kommer til skolen for at dykke ned i naturvidenskabens verden: Undersøg et kranie, vær ude i naturen, tegn et stamtræ, spis om kap i bananer og meget, meget andet".

Undervisningen varetages af Statsskolens egne elever, som dermed også får fornøjelsen af at afprøve rollen som underviser i naturvidenskab.  Udover vores egne elever får eleverne i Videnskabsklubben også hjælp fra 9. klasses elever.