videnskabsklubben

Nysgerrige elever og sjov undervisning i naturvidenskab

Randers Statsskole har for tredje gang afholdt Videnskabsklubben, hvor folkeskoleelever kommer til skolen syv eftermiddage, hvor de dykker ned i naturvidenskabens verden. Eleverne har undersøgt kranier, været udenfor og indsamlet dyr, tegnet stamtræer, spist om kap i bananer og meget andet. De er blevet klogere, men har også haft det sjovt.

Undervisningen varetages af Statsskolens egne elever, som dermed også får fornøjelsen af at afprøve rollen som underviser i naturvidenskab. I år er det syv 2g-elever, der har undervist på to forløb om primater og biodiversitet. Udover vores egne elever får de også hjælp fra 9. klasse elever.

Videnskabsklubben er et fritidstilbud til elever i 4.-6. klasse, hvor tanken bag, er at give mulighed for alle børn og unge at lære noget om naturvidenskab. Man stifter bekendtskab med videnskabelige metoder og opdager, hvor sjov videnskab egentlig er. Der er ingen karakterer, ingen konkurrence og ingen lærere involveret. Det er gymnasieelever, der underviser og coacher mindre børn og deler deres begejstring for naturvidenskab. Videnskabsklubben blev stiftet i 2017 og det naturvidenskabelige program, der undervises efter, er lavet af forskere i naturvidenskab.