Velkommen til Randers Statsskole

En moderne skole med en lang historie

Højt til loftet i mere end én forstand

Randers Statsskole ligger i det nordlige Randers og er ét af landets ældste gymnasier med en lang række traditioner. I den store bygning fra 1926 gemmer sig en moderne skole fyldt med elever. I parken ligger skolens idræts- og skolehal, indviet i foråret 2013, med fitnesscenter og klatrevæg og udstyr til koncerter og musicals. Idrætslivet fylder nemlig meget på Randers Statsskole - ikke mindst nu, hvor skolen er blevet Team Danmark Uddannelsespartner og har særlige studieretninger med mulighed for morgentræning.

Randers Statsskole, RS eller ’Staten’ er et stort gymnasium med knap 900 elever og 100 ansatte. Her kan du tage en almen studentereksamen (stx), som giver adgang til alle videregående uddannelser. RS er en skole med højt til loftet - ikke kun hvad bygningen angår. Vi lægger vægt på rummelighed og omsorg og er opmærksomme på jeres forskellige forudsætninger og livssituation. På Randers Statsskole møder du vennerne, forståelsen, traditionerne, festerne, formlerne, fornyelsen, fordybelsen og fællesskabet.

Skolen og undervisningen - og aktiv evaluering

I gymnasiet starter du på et grundforløb, der er ens for alle elever. Her gør vi særligt meget ud af at introducere dig til gymnasiet, skolen, fagene, kammeraterne og studieretningsvalget. Når du begynder i din studieretningsklasse efter grundforløbet, tager vi dig og din klasse med på en introduktionstur uden for skolen. På Randers Statsskole får du ikke karakterer i første halvdel af 1.g, hverken for den daglige, mundtlige indsats eller for skriftlige afleveringsopgaver. Det giver den nødvendige ro til at lære gymnasiet og undervisningsformen at kende - og fjerner det præstationspres, som ikke altid er fremmende for læringsprocessen. I stedet har vi fokus på andre slags evalueringsformer og den enkeltes udviklingspotentiale. I februar/marts i 1.g får du de første standpunktskarakterer i udvalgte fag og igen årskarakterer i alle fag op til sommerferien.

Fællessamlinger,  sprogrejser og almendannelse

I løbet af skoleåret afløses det almindelige skema ind imellem af andre undervisningsformer og aktiviteter. Blandt andet skal du i 3.g  på studierejse til udlandet med din klasse. Men du skal også på rejse med dit sproghold i fransk, eller spansk i 2.g - måske til Nice eller Malaga. I løbet af skoleåret er der en række fællestimer og tværfaglige aktiviteter og jævnlige fællessamlinger i hallen, hvor du som elev kan have stor indflydelse på dagsordenen. Det er alt sammen - sammen med den daglige undervisning og mødet med andre - med til at styrke den almendannelse, som vi synes er så vigtig. Vi vil gerne være med til at give livet og fremtiden perspektiv.

Skolefællesskab, sciencetalenter og musicalstjerner

På Randers Statsskole har du mange muligheder for at indgå i fællesskaber uden for den almindelige undervisning. Mødet på tværs af klasser, årgange, aldersgrupper og arbejdsopgaver er en forudsætning for vores skolekultur. Skolen har et stort kor og forskellige orkestre. Du kan deltage i sportsturneringer, blive musicalstjerne, arrangere fester og være med til at modtage nye elever. Du kan komme på skolens sciencetalenthold og få udfordringer og oplevelser ud over det sædvanlige. Du kan også præge skolen gennem elevrådsarbejde eller ved at engagere dig i de udvalg, der giver mulighed for elevindflydelse.