Mediefag

Er du vild med film og tv?

Så er mediefag noget for dig. Ikke mindst hvis du har lyst til at se og analysere en masse film og tv har mod på at lave film sammen med dit eget filmhold.

Mediefag er et kunstnerisk fag, der beskæftiger sig med film og tv i teori og praksis. Det betyder, at vi ser film, analyserer dem og laver vores egne kortfilm. Du behøver ikke at kunne noget praktisk på forhånd – alt hvad du har brug for, lærer du her.

Vi arbejder samtidig med teori og praksis, så når vi har set, hvad andre har gjort i deres professionelle film- og tv-produktioner, får du hurtigt får mulighed for at afprøve noget af det på dine egne produktioner.

Mediefag er en oplagt mulighed for dig, der gerne vil vide mere om, hvordan film og tv virker. Faget gør dig bedre i stand til at vurdere de programmer, du møder i din hverdag, og så giver det en god basisviden, hvis du drømmer om en dag at arbejde professionelt med film og tv.

 

Èt billede fortæller mere end tusinde ord – men taler det sandt?

Målet med mediefag er, helt overordnet, at du lærer at både se og tale film og tv på en ny måde. Gennem undervisningen lærer du at for eksempel at se, hvilken type billeder, der bruges i udsendelserne, hvordan de er klippet sammen, hvordan udsendelserne er opbygget og hvilke forskellige effekter, der er brugt. Og så lærer du, hvad det alt sammen hedder.

Det gør, at du – både i undervisningen og i din fritid – kan forstå og forholde dig til de programmer, du møder. Kan man eksempelvis regne med, at filmen er baseret på virkelige hændelser, fordi der efter en film står, hvordan det derefter gik karaktererne? Eller er dokumentarprogrammer altid udtryk for den rene sandhed? Det er bare et par af de spørgsmål, du efter et forløb med mediefag vil kunne svare på.

Mediefag kan vælges som et et-årigt forløb på C-niveau . Herefter kan du, hvis du allerede har faget på c-niveau, vælge mediefag på B-niveau.

 

Højt til loftet