Fransk

I undervisningen lærer du at kommunikere mundtligt og skriftligt på fransk: at bruge sproget i naturlige, dagligdags situationer og at tale og skrive om fransksproget materiale: litteratur, film m.m. På den måde får du kendskab til historie, kultur og dagligliv både i Frankrig og i andre fransksprogede lande, f.eks. Belgien eller Nordafrika. Dette kendskab giver dig samtidig større forståelse for din egen kultur og det, der har præget dig.

Vi begynder i 1.g. med en grundbog med mindre tekster, der giver et førstehåndsindtryk af sproget og kulturen og samtidig gennemgår den elementære grammatik. Teksterne høres på cd læst op af franskmænd; vi taler sammen om dem og laver små skriftlige øvelser. Efterhånden som du bliver bedre til både at forstå, tale og skrive fransk, kan vi gå mere i dybden med udvalgte emner, se samme emne belyst ved forskelligt materiale, diskutere og skrive om det.

Når du begynder med fransk på Randers Statsskole, fortsætter du med sproget i 3 år og kan afsluttende komme op til en skriftlig og en mundtlig eksamen på A-niveau. I enkelte studieretninger kan du vælge at afslutte med B-niveau efter 2.g. Du har også mulighed for at vælge fransk som et af dine studieretningsfag. Det er med til at give dig en sproglig profil og giver større mulighed for at bruge sproget i samarbejde med andre fag.

 

Højt til loftet