Engelsk

Undervisningen i faget engelsk udvikler dine evner til at kommunikere på engelsk, og begå dig i en globaliseret verden. Studiet af engelsksprogede tekster giver dig viden om og indsigt i litteratur, samfundsforhold og kultur i Storbritannien, USA og andre engelsksprogede lande, som for eksempel Indien, Australien eller Sydafrika.

Engelskundervisningen i gymnasiet er obligatorisk, og du kan vælge faget på enten A eller B-niveau:

Vælger du engelsk på A-niveau, skal du have engelsk i 3 år, og du får et indgående kendskab til sproget. Målet er at du skal kunne udtrykke dig ubesværet og flydende på engelsk, både skriftligt og mundtligt.

Vi arbejder med analyse og fortolkning af et bredt udvalg af både nye og ældre, litterære og ikke-litterære tekster, som belyser forskellige aspekter af engelsktalende landes kultur, historie og litteratur. Du vil komme til at studere mindst 9 forskellige emner.

Der er både skriftlig og mundtlig eksamen i faget.

Engelsk på B- niveau er et to-årigt forløb, hvor du opnår et godt kendskab til det engelske sprog. Målet er, at du skal kunne udtrykke dig på et flydende og hovedsagelig korrekt engelsk, både skriftligt og mundtligt. Her arbejder vi med analyse og fortolkning af et bredt udvalg af hovedsageligt nyere litterære og ikke-litterære tekster, og du kommer til at arbejde med mindst 6 emner, som på forskellig vis belyser aspekter af især britisk og amerikansk historie, kultur og samfundsforhold.

Der er både skriftlig og mundtlig eksamen i faget.

Vælger du engelsk på B-niveau, afslutter du faget efter to år, men du kan også vælge at opgradere til A-niveau ved at vælge faget i 3.g.

 

Højt til loftet