Billedkunst

Billedkunst hører til blandt de kunstneriske fag. På Randers Statsskole udbyder vi fire kunstneriske fag, nemlig billedkunst, mediefag, dramatik og musik. Alle elever skal vælge et kunstnerisk fag på C-niveau i 1g.

Billedkunst handler om at se. Du er omgivet af kunstneriske udtryk i din hverdag. Ofte opdager du slet ikke, at et billede, du ser på, har gennemgået en kunstnerisk proces. Ofte drejer det sig om reklamebilleder, som har det formål at få dig til at købe et bestemt produkt. Billedmediet rummer mange muligheder for at påvirke mennesker i forskellige retninger. I billedkunstundervisningen lærer du at se, hvordan billeder påvirker dig.

Du kommer til at arbejde med forskellige kunstneriske udtryksformer, både praktisk og teoretisk. Det vil sige, at vi altid tager et teoretisk udgangspunkt og underbygger det med praktiske øvelser. Du behøver ikke at være en ørn til at tegne for at vælge billedkunst. Alle kan være med på det praktiske arbejde.

Undervisningen er bygget op som forløb, der tilsammen dækker den europæiske kunsthistorie fra tiden før 1450 og til i dag. Du kommer i disse forløb til at analysere og fortolke vidt forskellige billedlige, skulpturelle og arkitektoniske værker, og du lærer at sætte dem ind i en tidslig sammenhæng.

Mange elever oplever billedkunstundervisningen som et afbræk fra den daglige trummerum. Særligt i de perioder, hvor vi arbejder praktisk.

På Randers Statsskole udbyder vi også billedkunst på B-niveau. På B-niveau vil du opleve, at der er bedre tid til at fordybe sig i kunsten. Den ekstra tid gør også, at vi kan komme omkring flere emner, og at der er større valgfrihed for eleverne i forhold til, hvilke typer kunst vi arbejder med. Vi har også tradition for at B-niveauholdet tager på en 3 dages ekskursion. Før har det været til København, men de sidste år har turen gået til London.