brobygning

Information til brobyggere og deres forældre

Brobygning på Randers Statsskole

Hvert år afholder Randers Statsskole brobygningsforløb og introduktionskurser for 8.- 10. klasse. Forløbene er af et til tre dages varighed. Tilmelding til brobygning foregår igennem din grundskole. Inden brobygningen begynder, vil du modtage et brev fra os med information om dit skema og andre praktiske ting.

Vi mødes i Vestporten

Første skoledag mødes vi i skolens Vestport, hvor vi står klar til at tage imod dig. Vi serverer lidt morgenmad og fortæller om dagenes forløb.

Undervisningen

Du vil blive undervist i en brobygningsklasse og i en række fag, som er særlige for STX. Undervisningen vil give dig en øget indsigt i fagenes forskellige arbejdsformer, og de krav, vi stiller på STX. Du vil møde elever fra Randers Statsskole, som vil fortælle om skolehverdagen og om STX, og du får mulighed for at få dine spørgsmål besvaret. Dit brobygningsforløb afsluttes med en dialog i brobyggerklassen sammen med en studievejleder.  Kort sagt vil du få en fornemmelse af, hvordan det er at være gymnasieelev på Randers Statsskole.  Vi håber, at dagene giver dig en viden om gymnasiet og Randers Statsskole, så du står bedre rustet til at træffe et valg for din fremtid efter forløbet.

Dit skema

Du vil modtage et skema, som er lavet specielt til dig, når du bliver indkaldt til brobygning på Randers Statsskole. Du kan se de aktuelle skemaer nederst på siden. 

Bybus til døren

Du kan køre med bybus nr. 2a – den går lige til døren. Se køreplanen for bybus 2a her.

Kantine

Der er en kantine på skolen, som er åben hver dag mellem kl. 8.00 og 13.00. Du er selvfølgelig også velkommen til at tage en madpakke med.

Afbud

Skulle du blive syg, vil vi bede dig ringe afbud til skolens kontor på tlf. 86 41 08 44, så holder vi din egen skole underrettet om forløbet.

Brobygningskoordinator på Randers Statsskole

Uddannelsesleder Majken Bach Myhr.

Orienteringsaften

Vi holder åbent hus og orienteringsaften om STX-uddannelsen midt i januar måned og der er også en formiddag særligt for efterskoleelever. Hold øje med vores forside og skolens Facebook. 

Vil du vide mere?

Har du lyst til at læse mere om Randers Statsskole, og hvordan det er at gå på gymnasiet, så klik dig rundt på vores hjemmeside. 

Har du lyst til at læse vores forældrefolder, så klik her.

 

 

 

 

 
Højt til loftet