Engelsk A - Tysk a - samfundsfag b

 

Engelsk A - Tysk A - Samfundsfag B

Her er en studieretning med to sprog på A-niveau – endda to sprog, som du allerede kender en del til. I denne sproglige studieretning har du nemlig tysk og engelsk igennem alle tre gymnasieår. Du kommer til at beskæftige dig med det tyske og engelske sprog både i tale og på skrift, og gennem tekster og film og gennem undervisningen i det hele taget får du også et indblik i de tysk- og engelsktalende landes kultur, historie og samfundsforhold.
Sprogkundskaber på højt niveau er efterspurgte – ikke mindst, når man skal færdes i et moderne, globaliseret samfund, hvor samtale og kommunikation over landegrænser er en selvfølgelighed. Engelsk er uden tvivl sproget, der giver dig adgang til store dele af verden, men også tyskkundskaber er vigtige. Tyskland er Danmarks største handelspartner, og i det hele taget har den tyske kultur har haft afgørende indflydelse i Danmark, bl.a. litterært og musikalsk. Inden for de senere år har Berlin genvundet sin status som vigtig europæisk kulturby.
Det tredje studieretningsfag er samfundsfag. Også her beskæftiger du dig med mennesket i samspil med andre – og i det hele taget med spørgsmål af betydning for menneskets levevilkår i en sammensat, multikulturel verden.
Ved siden af de to sprog og samfundsfag, der giver din studieretning en samfundssproglig profil, har du selvfølgelig en række obligatoriske fag, som sikrer dig en studentereksamen med faglig bredde. Både i 2. og i 3.g er der valgfagsmuligheder – både inden for naturvidenskab, samfundsfaglige- og kunstneriske fag.

Se hvilke videregående uddannelser denne studieretning giver adgang til her 

 

Højt til loftet