Engelsk A - Fransk A - Tysk B

 

Engelsk A - Fransk A - Tysk B

I denne studieretning har du to sprog på A-niveau, nemlig engelsk og fransk og derudover tysk på B-niveau med mulighed for at vælge A-niveau i 3.g. Kernen i studieretningen er sprog, kommunikation og kultur, og studieretningen er for dig, der gerne vil arbejde intensivt med sprog både i teori og praksis og for dig, der er interesseret i at lære andre landes mennesker, samfundsforhold og kultur at kende.
I sprogfagene arbejder du med centrale temaer i kultur og samfund både i et historisk og i et nutidigt perspektiv, og du får på den måde udviklet et ordforråd og kendskab til litteratur, historie og kulturelle og samfundsmæssige forhold i forskellige dele af den engelsk, fransk- og tysksprogede verden.
I løbet af de tre år i gymnasiet udvikler og forbedrer du både dine mundtlige og skriftlige sprogfærdigheder, og du opdager, at det er nødvendigt at arbejde med grammatik, hvis du selv skal blive god til at tale og skrive korrekt. Du opdager også, at der er skriftlige opgaver, for sprog i gymnasiet – og i verden – er jo ikke kun noget, man taler!
Sprog- og kommunikation er en forudsætning for samtale mellem mennesker og en forudsætning, når du skal indgå i og prøve at forstå og orientere dig i den verden, der er uden om dig, tæt på og langt væk. Når du lærer om andre landes kultur- og samfundsforhold får du samtidig en forståelse for din egen kultur og det, der har præget dig.
Ved siden af de tre studieretningsfag har du, som i alle andre studieretninger, en lang række obligatoriske fag inden for alle fagområder – naturvidenskab, samfundsfag og kunstneriske fag. Hermed er du sikret en eksamen med faglig bredde.
Willkommen, Bienvenue, Wellcome!

Se hvilke videregående uddannelser denne studieretning giver adgang til her 

 

Højt til loftet