Matematik a - kemi a - fysik b

 

Matematik A – Kemi A – Fysik B

Denne studieretning er kendetegnet ved at have kemi på A-niveau. Studieretningen er for dig, der kan lide logisk, matematisk tænkning, og som gerne vil arbejde både med teoretiske modeller og med forsøg - og som i det hele taget stiller spørgsmål til den verden, der omgiver os. Hvordan virker hudcremen? Og hvad sker der, når man drikker Cola?
Inden for naturvidenskabelig forskning spiller kemi en stor rolle – tænk bare på lægemiddelindustrien og nanoteknologien. Kemien er en vigtig del af vores hverdag – på godt og ondt. Den har stor samfundsmæssig og sundhedsmæssig betydning.
Men kemi kan omvendt også have negativ indflydelse på sundhed og miljø. For hvad indeholder vingummibamserne, og hvad er der i hårshampoen? I faget kemi lærer du grundlæggende om forskellige stoffers egenskaber og deres reaktioner. Når du beskæftiger dig med natur-videnskabelige fag på et højt niveau, og inddrager de faglige input du får i gymnasiets øvrige fag, får du et kvalificeret grundlag for at forholde dig klogt og ansvarligt til samfundsmæssige problemstillinger af natur-videnskabelig art, og du bliver måske i stand til selv at blande dig i debatten.
Studieretningen giver adgang til alle videregående uddannelser og særlige kompetencer til naturvidenskabelige uddannelser, som ingeniøruddannelser og medicin (lægestudiet).

 Se hvilke videregående uddannelser denne studieretning giver adgang til her

 

Højt til loftet