Frivillig musik

Næsten hver dag efter skoletid er der mulighed for at deltage i korsang eller sammenspil. De frivillige musiktilbud er placeret følgende dage efter skoletid: Mandag øver jazzgruppen, tirsdag salsagruppen, onsdag orkesteret og torsdag koret.

Koret, der øver om torsdagen kl. 14.50, tæller i dette skoleår ca. 150 sangere. Alle kan blive medlem, - der er ingen optagelsesprøve. Repertoiret er både gammelt og nyt, både traditionelt og rytmisk. I efteråret tager koret på hyttetur og øver julesange. Resultatet kan høres ved tre koncerter i december. Efter nytår er repertoiret hovedsagelig rytmisk.

Skolens orkester er primært et tilbud til de elever, der i forvejen spiller på træblæser, messingblæser eller strygeinstrument. Hvis man ikke spiller et instrument, men har lyst til at gå i gang for senere at være med i orkesteret, kan man låne et instrument af skolen, og musiklærerne kan hjælpe med at henvise til en relevant underviser. Frem mod julekoncerterne indøver orkesteret bl.a. nogle klassiske stykker, men gruppen har især jazz og swing på programmet og optræder i forårshalvåret som semi-big band.

Jazzgruppen “Little People” har navnlig bebop på repertoiret, men spiller også standards inden for bossa nova og swing. Man kan deltage som sanger eller instrumentalist, og der gives undervisning i improvisation og jazzfrasering.

Salsagruppen spiller latinamerikanske numre med hovedsagelig cubanske rødder. De deltagende elever undervises i spil på latinamerikanske percussioninstrumenter og ud over slagtøjsgruppe indgår der vokal, keyboard og bas.

Kammerkoret er et lille kor i forhold til det store skolekor, og i kammerkoret arbejdes der med sangteknisk mere krævende musik. Korets medlemmer er hovedsagelig elever fra højniveauholdene.

Folkemusikgruppen “Hønsefødder” øver på skiftende tidspunkter og optræder, når skolens elever ved festlige lejligheder danser folkedans eller lanciers. Når skolens studenter samles om Niels Ebbesen, er det Hønsefødder der spiller op til dans.

Kor og sammenspilsgrupper optræder ved koncerter også uden for skolens rammer.

Ved skolens store årsfest i Randershallen medvirker Orkesteret, jazzgruppen og Hønsefødder. De er også med ved Værkets musik- og teaterdag, og jazzgruppen holder i foråret koncert på Café Hatten. Ved skolens julekoncert og forårskoncert er alle kor og sammenspilsgrupper repræsenterede.

Hvert forår tager eleverne på kortur til Sønderjylland. Korturen har form som en koncertturné, hvor eleverne i to intense døgn giver koncerter på højskoler og efterskoler.